bitcoinBTC/USD
$ 62,944.86 0.31%
ethereumETH/USD
$ 2,548.21 3.31%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.12%
bnbBNB/USD
$ 568.21 0.18%
solanaSOL/USD
$ 147.16 2.43%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.13%
xrpXRP/USD
$ 0.586072 1.22%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,546.49 3.27%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.105306 0.75%
the-open-networkTON/USD
$ 5.60 2.30%

Mogelijke obstakels voor de Bitcoin-rally tot 2024: dit is wat zou kunnen stoppen met BTC’s opmars

Image

## Mogelijke obstakels voor de Bitcoin-rally tot 2024: dit is wat zou kunnen stoppen met BTC’s opmars

Het is geen geheim dat Bitcoin [BTC] voor de kerstdagen boven de $44.000 klom, wat voor houders en crypto-enthousiastelingen reden tot vreugde gaf.

### Wat een verandering!

Op dit moment handelt de koningsmunt 161% hoger dan vorig jaar rond dezelfde tijd, toen het sentiment rond crypto’s op een dieptepunt lag. Deze opmerkelijke ommekeer heeft de hoop op een betere toekomst voor met name de munt en de markt nieuw leven ingeblazen. Het beste van alles is dat de eetlust voor Bitcoin sterk blijft. Volgens de analyse van AMBCrypto van de gegevens van Hyblock Capital overheerst hebzucht in de markt, waardoor er hoop is op meer accumulatie in het nieuwe jaar.

Echter, te midden van het optimisme trekt een verontrustend signaal de aandacht van analisten en dreigt de meteorische opkomst van Bitcoin af te remmen.

### Zullen zwakke handen winst nemen?

De winstgevendheid van Bitcoin bereikte 89%, een niveau dat door het populaire onderzoeksbedrijf Santiment als “voorzichtig” werd beschouwd. Met andere woorden, de waarschijnlijkheid dat investeerders winst nemen neemt aanzienlijk toe, wat mogelijk resulteert in een kortdurende neerwaartse druk op BTC. Santiment verklaarde dat een ratio in het bereik van 40-70% meer wenselijk was. De huidige niveaus vereisen echter meer voorzichtigheid van investeerders bij de overgang naar het nieuwe jaar.

Lees ook  Waarom BTC zijn bullrun voorlopig niet zal stoppen

Om een beter inzicht in de situatie te krijgen, heeft AMBCrypto de populaire MVRV Ratio-indicator van Santiment onderzocht. Op het moment van schrijven was de prijs van Bitcoin 5,59% hoger dan de gemiddelde prijs waarvoor alle munten waren gekocht. In vergelijking met de vorige pieken van 16% en 15% tijdens de lopende rally, leek dit een veilig niveau te zijn.

Ondertussen bleven sommige marktdeskundigen hun gewicht achter de grootste cryptocurrency van de wereld plaatsen. In een verklaring die werd gedeeld met AMBCrypto, merkte Shivam Thakral, CEO van de Indiase cryptocurrency-beurs BuyUcoin, op, “De cruciale ontmoeting tussen Blackrock, Nasdaq en SEC met betrekking tot Bitcoin ETF heeft sterke positieve signalen afgegeven die hebben geleid tot een positief marktsentiment. Terwijl we de laatste week van 2023 ingaan, wint de cryptomarkt meer momentum om de vaart in 2024 vol te houden.”

*Disclaimer: Dit artikel is geschreven vanuit ons eigen perspectief en bevat geen financieel advies.*

Reageer nu

Scroll naar boven