bitcoinBTC/USD
$ 62,896.85 0.13%
ethereumETH/USD
$ 2,541.34 3.59%
tetherUSDT/USD
$ 1.00 0.02%
bnbBNB/USD
$ 567.87 0.85%
solanaSOL/USD
$ 145.37 2.36%
usd-coinUSDC/USD
$ 1.00 0.05%
xrpXRP/USD
$ 0.582454 0.18%
staked-etherSTETH/USD
$ 2,541.00 3.60%
dogecoinDOGE/USD
$ 0.104328 0.00%
the-open-networkTON/USD
$ 5.49 2.74%

Centrale Bank van Ierland voegt Ripple toe aan de lijst van geregistreerde virtuele activadienstverleners

Image

Het is officieel: de Centrale Bank van Ierland heeft Ripple toegevoegd aan de lijst van geregistreerde virtuele activadienstverleners. Dit betekent dat het blockchain-gebaseerde betalingsbedrijf Ripple Labs nu bepaalde digitale activiteitendiensten in Ierland kan aanbieden. Een grote overwinning voor Ripple en de crypto-industrie als geheel!

In een recente aankondiging verklaarde het in San Francisco gevestigde bedrijf dat de Central Bank of Ireland (CBI) zojuist toestemming heeft verleend aan haar lokale dochteronderneming, Ripple Markets Ireland Limited, om te opereren als Virtual Asset Service Provider (VASP). Dit stelt hen in staat om namens klanten transacties uit te voeren met betrekking tot crypto-activa, waaronder uitwisselingen, overdrachten, portefeuillebewaring en crypto-gerelateerde financiële diensten.

Eric van Miltenburg, vice-president strategische initiatieven van Ripple, benadrukte het belang van deze ontwikkeling: “Ierland heeft zich gepositioneerd als een ondersteunende jurisdictie voor de virtuele activa-industrie en bijgevolg als een geweldige plek voor bedrijven zoals Ripple om te opereren, wat onze beslissing om Ierland te selecteren als onze primaire basis voor EU-regelgeving versterkt. Door regelgevende duidelijkheid te bieden voor de industrie, stimuleren Ierland – en de EU in bredere zin – het vertrouwen in het ecosysteem van digitale activa, betalingen en fintech en tonen ze hun toewijding aan de langetermijnontwikkeling van deze industrieën.”

Lees ook  New Yorkse procureur-generaal: Citibank staat frauduleuze wire transfers toe na melding van klanten, vraagt om transacties te bevriezen

De CBI verleent de VASP-licentie aan bedrijven met bevredigende beleid en procedures tegen het witwassen van geld en het financieren van terrorisme (AML/CFT) na een op risico gebaseerd beoordelingsproces. Andere bedrijven op het VASP-register van de centrale bank zijn onder meer de cryptobeurzen Coinbase en Gemini en het online betalingsbedrijf Paysafe.

Ripple heeft aangekondigd dat ze nu streven naar operationele activiteiten in meer rechtsgebieden in Europa. Ze zijn van plan om diensten aan te bieden aan klanten in de Europese Economische Ruimte zodra de Markets in Crypto Assets Regulation (MiCA) eind 2024 van kracht wordt, onder voorbehoud van de verwerving van andere benodigde licenties.

Al met al is dit een geweldige stap voor Ripple en een positieve ontwikkeling voor de mainstream acceptatie van crypto in Europa!

*Disclaimer: Dit artikel bevat geen financieel advies. De inhoud is louter informatief en gebaseerd op persoonlijke observaties.*

Reageer nu

Scroll naar boven